dijous, 22 d’octubre del 2009

"Aprendre i créixer"


A petit grup, l'Imma va repartir uns textos que vam treballar i dels quals vam fer un resum per a que tothom pogués tenir el dels altres.

Personalment, vaig treballar el següent text (síntesi):
BOSCH, E. (2003).Educació vida quotidiana. VIC: Eumo Ed.

“Aprendre i créixer”

Aquest capítol narra la importància de la lectura mitjançant l’exemple d’un nen que explica que ja és gran per què ha aprés a llegir.

Per al nen, el fet de poder articular una paraula sencera és estar envaït per una sensació de creixement i de ganes de que tothom sàpiga que ja sap llegir, tot un orgull. La paraula deixa de ser un problema per transformar-se en una possibilitat per a ell de vagar per nous mons desconeguts i per ser gran.

També fa referència a l’actitud de la professora davant l’aprenentatge del nen. Ella ha d’inspirar confiança per tal de que el nen segueixi aprenent.

Descriu la lectura com a educadora. Aquesta, en veu alta, ha d’estar composta per un bon to de veu, una forma de gesticular, una interpretació dels signes lingüístics... Per arribar a ser “música i teatre” .


He tingut l'oportunitat de llegir els altres textos i he de dir que son tots molt interessants, llegiu-los si teniu temps!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada