diumenge, 1 de novembre del 2009

Anàlisi d'un anunci



He triat l'anunci de Bancaja perquè des del primer moment que el vaig veure em va cridar l'atenció per la seva música i la gràcia de les nenes ballant.

  • Història que em transmet:
Un home va a ingressar els seus diners a Bancaja. Un cop atès, el client demana al banquer que abans de realitzar la transferència, vegin junts l'actuació de les seves filles.
  • Anàlisi dels aspectes formals:
L'escenari és una sucursal bancària normal i corrent, on es dóna una situació de la vida quotidiana.
Els enquadraments mostren les expressions facials dels personatges de l'anunci, especialment del banquer (bocabadat) i del client (d'emoció). També s'enfoca el ball de les nenes sencer.
Colors: Els colors de les nenes són vius, transmeten alegria. D'altre banda, els colors del client i del banquer són càlids, transmeten seguretat i tranquil·litat.
Música: És una música alegre, amb ritme, capta l'atenció immediatament de l'espectador i fa que s'interessi per l'anunci i més tard recordi d'ell per la cançó, identificant la sucursal amb la cançó.
  • Anàlisi dels personatges:
Client: Pare de família, acompanyat per les seves bessones al banc, pretén entusiasmat mostrar l'actuació de les seves filles al banquer abans de realitzar la transferència bancària.
Banquer: Persona jove, amable, estranyat per la situació.
Nenes: Alegres, desprenen simpatia i innocència.
  • Anàlisi del discurs verbal:
La conversa entre els protagonistes és simple i curta.
Al final, concloent l'anunci, apareix un narrador extern, que dóna a entendre el significat de l'anunci.
Eslògan: "Si no es bueno para ti, no es bueno para nosotros".
  • Valoració personal de l'anunci:
L'anunci vol reflectir que en aquella entitat bancària no cal esperar per fer moviments amb els diners. El client sempre estarà satisfet i serà atès amb correcció.
Mostra al banc com una sucursal propera a l'home, que entén cada situació personal i s'adapta a la de cadascú tenint en compre sempre les necessitats del client.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada