dilluns, 2 de novembre del 2009

Els canvis en les formes de pensar



Síntesi de l'article:


" INTERNET CAMBIA LA FORMA DE LEER... ¿Y DE PENSAR?"

Aquest article es planteja la següent possibilitat: Pot la xarxa estar canviant el nostre cervell?

Cada cop més, passem més temps davant la xarxa i som més dependents d'aquesta.

Els experts en el tema, estan dividits. Uns afirmen, que internet pot arribar a disminuir la nostra capacitat de lectura i de pensar amb profunditat. D'altre banda, els altres experts afirmen que això és bo, ja que en un futur cervell i tecnologia es combinaran i això és positiu perquè augmentarà el nostre potencial i capacitat intel·lectual.

El reportatge fa especial menció a Google per un article publicat a la revista The Atlantic per Carr.

"Està Google tornant-nos tontos?" Carr argumenta que internet està ensinistrant el nostre cervell per rebre una informació ràpida i a curtes porcions, provocant així, que perdem una capacitat de pensament sostinguda durant un llarg període de temps.

Els neuròlegs afirmen que el cervell ha evolucionat per trobar unes pautes i que actuarà segons les circumstàncies mitjançant una estructura o una altre.

El senyor Tenner, està d'acord amb l'opinió de Carr però amb matisos, ja que no es tant negatiu si es produeix un equilibri.

Opinió Personal

Al llegir l'article, he trobat una frase d'en Tenner que sintetitza la meva opinió perfectament:

"Coincido con la preocupación por el uso superficial de Internet, pero lo considero como un problema cultural reversible a través de una mejor enseñanza y un mejor software de búsqueda, y no como una deformación neurológica". "Sucede como con la gente que está acostumbrada a los coches y a las tumbonas pero entiende la importancia de hacer ejercicio".

Personalment, crec que la gent abusa d'internet i molts cops no sabem veure l'altre cara de la moneda, però, això no vol dir que internet ens estigui canviant tant radicalment com exposa la experta Carr a la revista.

Aquest abusos es poden corregir i convertir aquest abús en alguna cosa de profit per nodrir-nos d'informació i sobretot aprendre a observar i analitzar per no creure'ns tot el que es diu.

L'equilibri entre cervell i noves tecnologies és fonamental i un gran avanç per a nosaltres, que utilitzat correctament, crec que és més positiu que negatiu.

Bàsicament, opino que amb l'EQUILIBRI esmentat abans no s'ha de tenir cap problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada